invisible ships and stations or odd colours

Discussion and announcements regarding the Mac port… er, original version of Oolite.

Moderators: winston, another_commander

User avatar
Griff
Oolite 2 Art Director
Oolite 2 Art Director
Posts: 2296
Joined: Fri Jul 14, 2006 12:29 pm
Location: Wales

Re: invisible ships and stations or odd colours

Post by Griff » Wed Oct 24, 2012 1:28 pm

did we every get that fixed in the end EV? I've had such a long break from working on the shipset, i can't remember if i ever cured that problem. I've since reformatted my pc and my oolite workfolder is in an even more chaotic state than usual so i can't remember what got done or if i did anything about it at :roll:

User avatar
Cody
Sharp Shooter Spam Assassin
Sharp Shooter Spam Assassin
Posts: 13694
Joined: Sat Jul 04, 2009 9:31 pm
Location: Corke's Drift
Contact:

Re: invisible ships and stations or odd colours

Post by Cody » Wed Oct 24, 2012 1:37 pm

Griff wrote:did we every get that fixed in the end EV?
Here, I think - it's fine in my game now, anyway.
Their dreams a tattered sail in the wind

User avatar
pagroove
---- E L I T E ----
---- E L I T E ----
Posts: 3033
Joined: Wed Feb 21, 2007 11:52 pm
Location: On a famous planet

Re: invisible ships and stations or odd colours

Post by pagroove » Wed Nov 07, 2012 2:31 pm

Graphic Problems also Running Nightly 1.77 of today. Mainly in my own Pagroovestations.oxp but also seen black ships (for example the cobranjx. and smeard povray textures.

My system is a:

MacBook Pro 2011
2 GHz Intel Core i7
4 GB 1333 MHz DDR3
Graphic card: AMD Radeon HD 6490M 256 MB
Mac OS X Lion 10.7.4 (11E53)

Problem does not exist on the Stable build.
For P.A. Groove's music check
https://soundcloud.com/p-a-groove
Famous Planets v 2.7. (for Povray)
Image
http://aegidian.org/bb/viewtopic.php?f=4&t=13709

User avatar
Griff
Oolite 2 Art Director
Oolite 2 Art Director
Posts: 2296
Joined: Fri Jul 14, 2006 12:29 pm
Location: Wales

Re: invisible ships and stations or odd colours

Post by Griff » Thu Nov 15, 2012 10:56 am

pagroove, have a look at Eric's post here http://www.aegidian.org/bb/viewtopic.ph ... 79#p185579 i wonder if this is what's causing your problem with some of the textures in the pagroove stations oxp, i'll have a look at resaving the texture images and keep an eye out for any 'interlaced' options i've forgotten to switch off

User avatar
Eric Walch
Slightly Grand Rear Admiral
Slightly Grand Rear Admiral
Posts: 5536
Joined: Sat Jun 16, 2007 3:48 pm
Location: Netherlands

Re: invisible ships and stations or odd colours

Post by Eric Walch » Thu Nov 15, 2012 4:03 pm

The link in Griffs massage links to itself. :roll: He mend: here and here

In trunk, the mac port of Oolite has a bug that prevents interlaced from being loaded. Opening all your textures in mac's own "Preview " program, returns 3 textures that have interlace type 1 instead of 0: PAGroove_Metaforce_coriolis.png, PAGroove_Redtec_coriolis.png, PAGroove_Solartec_coriolis.png

I am sure they don't load, but you should see an entry in the log though. And, as there is no reason to use interlacing in Oolite textures, better save them in plain format. Interlaced graphics are great though if you want to show pictures in web pages with slow connections. :wink:

Post Reply