[Release] Market inquirer

Discussion and information relevant to creating special missions, new ships, skins etc.

Moderators: winston, another_commander

User avatar
spara
---- E L I T E ----
---- E L I T E ----
Posts: 2550
Joined: Wed Aug 15, 2012 4:19 am
Location: Finland

Re: [Release] Market inquirer

Post by spara » Sun Jul 03, 2016 4:55 pm

Version 1.12.1 fixes the bug with Kiotas reported by Charles: http://aegidian.org/bb/viewtopic.php?f=3&t=18216.

User avatar
PaisleySleeves
Mostly Harmless
Mostly Harmless
Posts: 2
Joined: Sat Nov 12, 2016 11:33 am

Re: [Release] Market inquirer

Post by PaisleySleeves » Sat Nov 12, 2016 7:46 pm

I really like this OXP/expansion, after docking and saving this is the next screen I consult to check the best price for the items I am transporting.

Just recently I started tinkering with Oolite myself and have added a few more commodity items, these seem to be working well, I'm not sure if I have the prices balanced quite right yet but that's another story. My issue is that because my commodity list is now longer the last few items don't appear on the Market Inquirer screen :( , as you can see in this image:

Image

Do you have any plans on updating this expansion further, if so would it be possible to add the ability to scroll the list of commodities, alternatively maybe you or someone with the know how could please possibly point me in the direction of perhaps doing this myself.

Thanks again for a great addition to Oolite.

User avatar
spara
---- E L I T E ----
---- E L I T E ----
Posts: 2550
Joined: Wed Aug 15, 2012 4:19 am
Location: Finland

Re: [Release] Market inquirer

Post by spara » Thu Apr 13, 2017 5:55 pm

Friendly phkb has kindly made an update (1.13) to this oxp to somewhat cope with custom commodities that add the total number of commodities and break the commodity display screen. A feature has been added to hide (useless) commodities from the F4-report screen. Big thank you, phkb, for keeping fixing these and keeping them alive. It's much appreciated :D .

User avatar
Zed
Above Average
Above Average
Posts: 26
Joined: Mon Feb 01, 2016 7:03 am
Location: Sagittarius Arm

Re: [Release] Market inquirer

Post by Zed » Fri Apr 21, 2017 7:20 am

I think the last update mucked up the MFD. The main station show up as "Main Stationundefined."
Oo: Rebooting
E:D: Hunting for Earth-likes

User avatar
spara
---- E L I T E ----
---- E L I T E ----
Posts: 2550
Joined: Wed Aug 15, 2012 4:19 am
Location: Finland

Re: [Release] Market inquirer

Post by spara » Fri Apr 21, 2017 4:51 pm

Zed wrote:
Fri Apr 21, 2017 7:20 am
I think the last update mucked up the MFD. The main station show up as "Main Stationundefined."
Thanks for the report. Fixed now (1.13.1).

User avatar
Damocles Edge
Deadly
Deadly
Posts: 219
Joined: Thu Mar 30, 2017 9:57 pm

Re: [Release] Market inquirer

Post by Damocles Edge » Fri May 05, 2017 11:35 am

Hi Sorry to jump in but I'm struggling to get the in flight MFD working at all.
I can get the market listings whilst in dock via the F4 option but cannot get the listings up whilst in flight and get the feeling that I'm missing something probably blatantly obvious to everyone else.
Whilst in flight I select the MFD and activate it using "n" , subsequently pressing "n" or "b" does not seem to do anything , hitting F8 just reveals the standard main station market prices.
Does the unit activate only when you hyperspace into a system?
I tend to launch from a station, mine and then make my way to the station which will offer the best prices on my mined materials, if I could just get the in-flight MFD displaying it would save me an an extra trip to a station.
During flight, should the market prices display via F8 or is it via a small cockpit view box?
Could it be that my ships HUD is affecting things (the Boa clipper uses a non-standard HUD)?
Or is there another OXP which is required?
Apologies if I am posting extraneous details (I have a horrible feeling that the answer is right in front of me - just that I'm blind to it) :oops:
Many thanks to anyone who can point me in the right direction.
O.C.T.D (Oolite Crash Test Dummy) Hmm Hmm Hmm Hmm......

User avatar
spara
---- E L I T E ----
---- E L I T E ----
Posts: 2550
Joined: Wed Aug 15, 2012 4:19 am
Location: Finland

Re: [Release] Market inquirer

Post by spara » Fri May 05, 2017 1:11 pm

It "should" work so that you buy the associated MFD-equipment, prime it and browse the markets. Note though that only some of the secondary stations are included to hinder cheating a bit. If I recall it correctly, Kiotas and Stations for extra stations are included. I'll check it at some point.

User avatar
phkb
Commodore
Commodore
Posts: 2353
Joined: Tue Jan 21, 2014 10:37 pm
Location: [p]laying [h]ard and [k]icking [b]utt somewhere in G7...

Re: [Release] Market inquirer

Post by phkb » Fri May 05, 2017 10:58 pm

There are two things you need to do in-flght: display the MFD, and prime the equipment item. These are different functions, and based on your description ('activating it (an MFD) using "n") it looks like your confusing the two a bit.

Step 1: Displaying an MFD
On my Windows setup, select an MFD location by pressing ":" (shift+";"), then select the content of the MFD using ";".

Step 2: Priming a piece of equipment.
You do this by pressing "N" (shift-"n"). Once it's primed, press "b" and "n" to move between the different commodities.

Hope this helps!

User avatar
Damocles Edge
Deadly
Deadly
Posts: 219
Joined: Thu Mar 30, 2017 9:57 pm

Re: [Release] Market inquirer

Post by Damocles Edge » Sun May 07, 2017 11:39 am

@phkb: Thank you for discerning my unfamiliarity with this oxp and the connected processes. Please forgive my ignorance but I'm wondering if you can clarify for me exactly what a MFD is please as although I guess it is an acronym for Multi Function Display it still seems a little ambiguous as to what we are referring to?
Are we referring to a second (separate) display / monitor or are we referring to an overlay which appears on your main monitor?
If it is a process external to oolite which generates an overlay to your main display? If it is a windows process which generates this, can you tell me which one (if I can glean which windows process is at work I maybe able to find a Linux equivalent)?
Are there any users of this oxp that are running on a Linux rig and if so can you offer any guidance to me please or do I need to accept that it is an oxp geared for Windows?
Apologies again for for ineptitude in this area.
O.C.T.D (Oolite Crash Test Dummy) Hmm Hmm Hmm Hmm......

User avatar
Cody
Sharp Shooter Spam Assassin
Sharp Shooter Spam Assassin
Posts: 13590
Joined: Sat Jul 04, 2009 9:31 pm
Location: Corke's Drift
Contact:

Re: [Release] Market inquirer

Post by Cody » Sun May 07, 2017 11:47 am

Nothing external about MFDs - but I'll leave it to a boffin to explain.

User avatar
Norby
---- E L I T E ----
---- E L I T E ----
Posts: 2543
Joined: Mon May 20, 2013 9:53 pm
Location: Budapest, Hungary (Mainly Agricultural Democracy, TL10)
Contact:

Re: [Release] Market inquirer

Post by Norby » Sun May 07, 2017 12:09 pm

Simply press the semicolon key a few times until you see something like this on your HUD:
Image

Most HUD can display MFDs. If you use a custom one which lack of MFD support then try another HUD, for example using HUDSelector, which also contain a help to arrange your favorite MFDs. Another helper package is MFD Fast Configuration.

User avatar
Damocles Edge
Deadly
Deadly
Posts: 219
Joined: Thu Mar 30, 2017 9:57 pm

Re: [Release] Market inquirer

Post by Damocles Edge » Mon May 08, 2017 10:46 pm

Thanks Norby :D
Being aware of what ":" & ";" does was the gaping hole in my knowledge, (to be honest being aware that they did anything in oolite).
All working fine for me now that I am aware of this.
Thank you for alleviating my ignorance in this matter - I shall hang my head in suitable shame :oops:
O.C.T.D (Oolite Crash Test Dummy) Hmm Hmm Hmm Hmm......

User avatar
Nite Owl
Dangerous
Dangerous
Posts: 90
Joined: Sat Jan 20, 2018 4:08 pm
Location: In The Dark

Re: [Release] Market inquirer

Post by Nite Owl » Tue Jan 23, 2018 5:50 am

The latest updates to the Navigation MFD have created a slight problem for the Market Inquirer. The "In System Distances" screen reached from F4 no longer shows any distances. They are all listed as "undefined". After some script hunting the culprit appears to be a change in the Navigation MFD's definitions of these distances. Market Inquirer calls these definitions from the Navigation MFD script to determine these distances. Script-Fu is not yet one of my strong points so this is strictly speculation on my part. How to go about repairing this is beyond me and would be better left in the hands of a True Scripting Master. <Bows to Sensei> Thank you in advance for your time and effort.
Humor is the second most subjective thing on the planet

Brevity is the soul of wit and vulgarity is wit's downfall

Good Night and Good Luck - Read You Soon

User avatar
phkb
Commodore
Commodore
Posts: 2353
Joined: Tue Jan 21, 2014 10:37 pm
Location: [p]laying [h]ard and [k]icking [b]utt somewhere in G7...

Re: [Release] Market inquirer

Post by phkb » Tue Jan 23, 2018 7:11 am

Well, as I broke it I should probably try and fix it! I’ll have a look and get back to you shortly.

User avatar
spara
---- E L I T E ----
---- E L I T E ----
Posts: 2550
Joined: Wed Aug 15, 2012 4:19 am
Location: Finland

Re: [Release] Market inquirer

Post by spara » Tue Jan 23, 2018 6:01 pm

A new version (1.14) is up in the manager. Phkb has again kindly bug fixed yet another one :).

Post Reply