Firefox personas

Off topic discussion zone.

Moderators: winston, another_commander, Cody

User avatar
DaddyHoggy
Intergalactic Spam Assassin
Intergalactic Spam Assassin
Posts: 8501
Joined: Tue Dec 05, 2006 9:43 pm
Location: Newbury, UK
Contact:

Post by DaddyHoggy » Mon Oct 18, 2010 9:13 am

Uncle Reno wrote:Well, I'm using it and I don't show up as an active user - perhaps we have to be signed in on the Firefox site to count?
Pass. Seems a little ott to get active users details, surely, adding the persona from the site (since persona is a plug-in) would allow the persona to tag itself as being in use...

Anyway, I created another one - depending on your screen width (looks ok on my 1920w) I may have cheated enough to satisfy the "it's too dark" issue - at least on the left hand side of the screen - http://www.getpersonas.com/en-US/persona/313415
Selezen wrote:Apparently I was having a DaddyHoggy moment.
Oolite Life is now revealed here

User avatar
CheeseRedux
Intergalactic Spam Assassin
Intergalactic Spam Assassin
Posts: 827
Joined: Fri Oct 02, 2009 6:50 pm

Post by CheeseRedux » Tue Oct 19, 2010 11:49 am

I just went over there and installed the Constore.
(Btw, the Viper was listed as having 1 active user.)

It's still a tad dark for my tastes; On the left side all the Menu options - File, Edit, View etc - appear as black lettering on black background. They're only faintly visible because they've been given a sort of grey backlight.

Also, just as with the Viper, only the upper two thirds of the image is visible. This could of course be due to the fact that I'm using a 1280x800 resolution.
"Actually this is a common misconception... I do *not* in fact have a lot of time on my hands at all! I just have a very very very very bad sense of priorities."
--Dean C Engelhardt

User avatar
DaddyHoggy
Intergalactic Spam Assassin
Intergalactic Spam Assassin
Posts: 8501
Joined: Tue Dec 05, 2006 9:43 pm
Location: Newbury, UK
Contact:

Post by DaddyHoggy » Tue Oct 19, 2010 12:07 pm

It depends not only on your screen res but how many additional lines you have for functionality in your particular copy of FF.

As for screen text colour - you can edit locally.

Image

Click on the little fox in the bottom right hand corner and you can edit the persona's text colour to suit. I didn't need to as you can see from my 1920w screen - the sun is carefully placed to leave the text against a bright background.

However for the Viper one I had to edit the profile locally to set the text to white (as I have no control from the persona over your choice of text colour)

Image

So it works for me OK.

HTH

DH

PS - Thanks for using!
Selezen wrote:Apparently I was having a DaddyHoggy moment.
Oolite Life is now revealed here

User avatar
CheeseRedux
Intergalactic Spam Assassin
Intergalactic Spam Assassin
Posts: 827
Joined: Fri Oct 02, 2009 6:50 pm

Post by CheeseRedux » Tue Oct 19, 2010 12:38 pm

DaddyHoggy wrote:It depends not only on your screen res but how many additional lines you have for functionality in your particular copy of FF.
As, yes, you have one more line than I do. On mine the word "Oolite" is neatly covered by the transparent tabs.
DaddyHoggy wrote:As for screen text colour - you can edit locally.

Click on the little fox in the bottom right hand corner and you can edit the persona's text colour to suit. I didn't need to as you can see from my 1920w screen - the sun is carefully placed to leave the text against a bright background.
Strangely enough, there is no fox hiding in my lower right corner, and as far as I recall, there never has been. Not that I pay that much attention mind you. FF is my secondary browser; I've been using Opera since it's inception, and I only use FF for web pages that for some reason or other creates trouble for Opera. (Like the pages of a local paper, where the formatting gets completely screwed up. Strangely enough, on other Opera users' computers the formatting is fine, just not on mine. And the weirdest thing is that the formatting trouble carried over when I got a new laptop...)

And as you no doubt surmised from my previous statements, my lower screen width displays no hint of a sun at all. I'll prbably switch back to the Viper for now, as it looked better on my screen, but I'll definitely keep testing these out if and when new ones appear!

Edit: Switched to Viper. Black text switched to white automagically!
"Actually this is a common misconception... I do *not* in fact have a lot of time on my hands at all! I just have a very very very very bad sense of priorities."
--Dean C Engelhardt

User avatar
Cody
Sharp Shooter Spam Assassin
Sharp Shooter Spam Assassin
Posts: 13680
Joined: Sat Jul 04, 2009 9:31 pm
Location: Corke's Drift
Contact:

Post by Cody » Tue Oct 19, 2010 12:50 pm

CheeseRedux wrote:Strangely enough, there is no fox hiding in my lower right corner, and as far as I recall, there never has been.
You need to download and install the addon Personas to get your little fox.
Their dreams a tattered sail in the wind

User avatar
CheeseRedux
Intergalactic Spam Assassin
Intergalactic Spam Assassin
Posts: 827
Joined: Fri Oct 02, 2009 6:50 pm

Post by CheeseRedux » Tue Oct 19, 2010 12:53 pm

El Viejo wrote:You need to download and install the addon Personas to get your little fox.
Ah! That explains it.
(See above post why this is unlikely to happen.) :wink:
"Actually this is a common misconception... I do *not* in fact have a lot of time on my hands at all! I just have a very very very very bad sense of priorities."
--Dean C Engelhardt

User avatar
Cody
Sharp Shooter Spam Assassin
Sharp Shooter Spam Assassin
Posts: 13680
Joined: Sat Jul 04, 2009 9:31 pm
Location: Corke's Drift
Contact:

Post by Cody » Tue Oct 19, 2010 11:27 pm

Curses! You've got me having a go at this now, DH.
It's infuriatingly addictive... hey-ho!

Question: can you make the header pic cover the address bar and the google bar, instead of leaving them blank?
That's what my AnyColor theme does, and I've got used to it that way.

For instance… I can customise the AnyColor addon theme with my own header and footer, as in this thumbnail:

Image

(That header and footer are way over the 300KB limit, as well).

But if I create a custom persona, it leaves the address and google bars blank, which is a shame.
Their dreams a tattered sail in the wind

User avatar
DaddyHoggy
Intergalactic Spam Assassin
Intergalactic Spam Assassin
Posts: 8501
Joined: Tue Dec 05, 2006 9:43 pm
Location: Newbury, UK
Contact:

Post by DaddyHoggy » Thu Oct 21, 2010 9:21 pm

My viper persona shows through my address bar (about 50% I reckon) as per this piccie...

Image

Perhaps its a setting that can be fiddled with?
Selezen wrote:Apparently I was having a DaddyHoggy moment.
Oolite Life is now revealed here

User avatar
Cody
Sharp Shooter Spam Assassin
Sharp Shooter Spam Assassin
Posts: 13680
Joined: Sat Jul 04, 2009 9:31 pm
Location: Corke's Drift
Contact:

Post by Cody » Sun Oct 24, 2010 10:30 am

Oooh! My Firefox persona has two active users already.

Couldn't find any way to tinker with the transparency settings, though.
Their dreams a tattered sail in the wind

User avatar
CheeseRedux
Intergalactic Spam Assassin
Intergalactic Spam Assassin
Posts: 827
Joined: Fri Oct 02, 2009 6:50 pm

Post by CheeseRedux » Sun Oct 24, 2010 11:34 am

El Viejo wrote:Oooh! My Firefox persona has two active users already.
Make that 3. I like how the bottom bar is all nebuly (nebulay? nebulaey? nebully?).

Just be careful not to let success go to your head - those delusions of adequacy can be dangerous! :twisted: :wink:
Last edited by CheeseRedux on Sun Oct 24, 2010 8:22 pm, edited 1 time in total.
"Actually this is a common misconception... I do *not* in fact have a lot of time on my hands at all! I just have a very very very very bad sense of priorities."
--Dean C Engelhardt

User avatar
Cody
Sharp Shooter Spam Assassin
Sharp Shooter Spam Assassin
Posts: 13680
Joined: Sat Jul 04, 2009 9:31 pm
Location: Corke's Drift
Contact:

Post by Cody » Sun Oct 24, 2010 12:00 pm

I spent hours trying to find a really suitable Oolite nebulae pic. In the end I cheated, and used an actual astronomical pic of the galactic centre, which looks amazing at the full res of 6000x3000.
Their dreams a tattered sail in the wind

User avatar
CheeseRedux
Intergalactic Spam Assassin
Intergalactic Spam Assassin
Posts: 827
Joined: Fri Oct 02, 2009 6:50 pm

Post by CheeseRedux » Sun Oct 24, 2010 12:15 pm

Code: Select all

[cheat.tentative]: POSSIBLE CHEAT DETECTED
"Actually this is a common misconception... I do *not* in fact have a lot of time on my hands at all! I just have a very very very very bad sense of priorities."
--Dean C Engelhardt

User avatar
Cody
Sharp Shooter Spam Assassin
Sharp Shooter Spam Assassin
Posts: 13680
Joined: Sat Jul 04, 2009 9:31 pm
Location: Corke's Drift
Contact:

Post by Cody » Sun Oct 24, 2010 12:16 pm

No delusions of adequacy here!
Their dreams a tattered sail in the wind

User avatar
DaddyHoggy
Intergalactic Spam Assassin
Intergalactic Spam Assassin
Posts: 8501
Joined: Tue Dec 05, 2006 9:43 pm
Location: Newbury, UK
Contact:

Post by DaddyHoggy » Sun Oct 24, 2010 7:56 pm

El Viejo wrote:Oooh! My Firefox persona has two active users already.

Couldn't find any way to tinker with the transparency settings, though.
Me neither. :(

Where's your Persona?
Selezen wrote:Apparently I was having a DaddyHoggy moment.
Oolite Life is now revealed here

User avatar
CheeseRedux
Intergalactic Spam Assassin
Intergalactic Spam Assassin
Posts: 827
Joined: Fri Oct 02, 2009 6:50 pm

Post by CheeseRedux » Sun Oct 24, 2010 8:08 pm

DaddyHoggy wrote:Where's your Persona?
I found it by following your link in the OP.
"Actually this is a common misconception... I do *not* in fact have a lot of time on my hands at all! I just have a very very very very bad sense of priorities."
--Dean C Engelhardt

Post Reply