Oolite Bulletins

For information and discussion about Oolite.
It is currently Tue Jan 23, 2018 9:40 pm

All times are UTC




Post new topic  Reply to topic  [ 86 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 4 5 6 Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Thu Jan 18, 2007 10:59 am 
Offline
---- E L I T E ----
---- E L I T E ----
User avatar

Joined: Tue Apr 04, 2006 7:02 pm
Posts: 2718
Location: I escaped The Labyrinth with the assistance of my fledgling. After many battles, I'm in the Nexus.
Suprised at the trouble people are having!

I just downloaded and unzipped. Then moved the new oolite.exe to Oolite.app and said yes when windows asked if I wanted to replace the existing .exe.

I didn't mess about with batch files and running from the normal Oolite Icon on Desktop gave me the planets! :?

_________________
My OXPS : The Assassins Guild, Asteroid Storm, The Bank of the Black Monks, Random Hits and Renegade Pirates can be downloaded from the Elite Wiki here.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Thu Jan 18, 2007 11:23 am 
Offline
Quite Grand Sub-Admiral
Quite Grand Sub-Admiral

Joined: Tue Aug 17, 2004 7:05 am
Posts: 365
Location: Orange, NSW, Australia
Yes, the normal icon in the start menu runs the batch file.

_________________
Regards,
David Taylor.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Thu Jan 18, 2007 3:50 pm 
Offline
Intergalactic Spam Assassin
Intergalactic Spam Assassin
User avatar

Joined: Mon Jan 31, 2005 4:16 pm
Posts: 2157
Location: Berkshire, UK
YeeeeeHaaaaa, thanks guys got there in the end, It looks fantastic,

_________________
The Grey Haired Commander has spoken!
OK so I'm a PC user - "you know whats scary? Out of billions of sperm I was the fastest"


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Thu Jan 18, 2007 5:49 pm 
Offline
---- E L I T E ----
---- E L I T E ----
User avatar

Joined: Thu Sep 28, 2006 5:11 pm
Posts: 985
Location: Nearest Hoopy Casino
Ok that was a silly mistake.

A more serious issue is that it' moves the image for my custom HUD to a different place and lowers the bit depth of the image too (making ugly jagged edges of what used to be antialiased and somewhat smooth).

I'm back to the earlier version of textured planets for the time being (it hasn't caused me any noticeable trouble yet).

_________________
Image

300 billboards in Your Ad Here!
Astromines and more in Commies.
AVAILABLE HERE along with other Oolite eXpansion Packs.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Thu Jan 18, 2007 9:55 pm 
Offline
Quite Grand Sub-Admiral
Quite Grand Sub-Admiral

Joined: Tue Aug 17, 2004 7:05 am
Posts: 365
Location: Orange, NSW, Australia
I can't think why... that code hasn't been touched (by me). It could be something in the trunk has changed - the TP6 exe is based on the very latest code in the in SVN repository.

If you don't care that planets added via addPlanet don't get their textures, and don't want to use oos scripts (which no-one does) then you're not missing anything using the old exe.

_________________
Regards,
David Taylor.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Thu Jan 18, 2007 11:39 pm 
Offline
Intergalactic Spam Assassin
Intergalactic Spam Assassin
User avatar

Joined: Tue Dec 05, 2006 9:43 pm
Posts: 8501
Location: Newbury, UK
@dajt - is oos scripts your mod so that oxps can be scripted in javascript? If so, then some of us are interested! Just lacking time (12 weeks before baby is due and two bedrooms still to redecorate!)

_________________
Quote:
Apparently I was having a DaddyHoggy moment.
Oolite Life is now revealed here


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 19, 2007 12:43 am 
Offline
---- E L I T E ----
---- E L I T E ----
User avatar

Joined: Thu Sep 28, 2006 5:11 pm
Posts: 985
Location: Nearest Hoopy Casino
Quote:
I can't think why... that code hasn't been touched (by me). It could be something in the trunk has changed - the TP6 exe is based on the very latest code in the in SVN repository.

If you don't care that planets added via addPlanet don't get their textures, and don't want to use oos scripts (which no-one does) then you're not missing anything using the old exe.
Perhaps something was supposed to be changed on the Mac only to get rid of earlier problems with HUDs not being cross platform compatible? I remember reading about this problem in older posts.

I'd guess it to be a fault with this exe since the earlier version of textured planets and the trunk exe I've been running didn't warp my HUD or lower it's bit depth. Have you tested it with any oxp HUD which involves image files? E.g. Dr. HUD. Could this problem be down to more libraries missing in the trimmed down version? just guessing since I don't know anything about it except that my HUD image becomes misplaced and has a lot less colors.

@DaddyHoggy: Best of wishes and good luck with the coming family increase :)

_________________
Image

300 billboards in Your Ad Here!
Astromines and more in Commies.
AVAILABLE HERE along with other Oolite eXpansion Packs.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 19, 2007 1:24 am 
Offline
Quite Grand Sub-Admiral
Quite Grand Sub-Admiral

Joined: Tue Aug 17, 2004 7:05 am
Posts: 365
Location: Orange, NSW, Australia
@ DaddyHoggy - no, oos scripts are just normal plist/xml scripts written in a much more compact form. They are translated into the normal format when they are loaded.

@ Dr Nil - no missing libs. I don't use custom HUDs so never checked it. Your explanation regarding the Mac HUD problems sounds plausible. Sorry, I have no plan to look into this right now.

_________________
Regards,
David Taylor.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sat Jan 20, 2007 11:21 am 
Offline
---- E L I T E ----
---- E L I T E ----
User avatar

Joined: Thu Sep 28, 2006 5:11 pm
Posts: 985
Location: Nearest Hoopy Casino
I'm very happy and thankful that any development is happening at all. The Java idea is very good, and I'd love to see more variables exposed.

But does this HUD problem mean that the Java branch also might reintroduce the cross platform incompatibility of oxp's containing HUDs and that any HUDs made for the game so far have to be redone to work with the Java branch and that new HUDs would have to be made in several versions? That would IMO be a drawback. Mostly for Mac users though, since it would probably just end up with HUDs mostly being released for PC only.

As long as nobody else has reported this error, it could of course be that it has only happened to me (due to my current, unreleased experiments with multiple image files in the HUD).

_________________
Image

300 billboards in Your Ad Here!
Astromines and more in Commies.
AVAILABLE HERE along with other Oolite eXpansion Packs.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon Jan 29, 2007 3:51 am 
Offline
Quite Grand Sub-Admiral
Quite Grand Sub-Admiral

Joined: Tue Aug 17, 2004 7:05 am
Posts: 365
Location: Orange, NSW, Australia
Various people have requested texures for the suns. I am playing around with this, on and off. Here is a sample rendering of a sun texture.

There is no atmosphere and no sunspots yet. As LB hinted near the beginning of the thread they could be done similarly to how the clouds are done.

Nor is the sun texture animated. This texture took maybe 10 seconds to generate so there is obviously work to be done in tweaking the parameters to get an acceptable texture in an acceptable time, and no way animation is going to happen unless I discover something extraordinary.

The article I read on Perlin noise last night said a 3D block of texture was generated and I was thinking I could generate that, then take slices through it for each animation frame, but using libnoise doesn't seem to work quite like that (even though it says the Perlin noise generator does generate 3D noise).

The flare around the sun is one of the ones you can download for Celestia.

_________________
Regards,
David Taylor.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon Jan 29, 2007 7:25 am 
Offline
Intergalactic Spam Assassin
Intergalactic Spam Assassin
User avatar

Joined: Tue Dec 05, 2006 9:43 pm
Posts: 8501
Location: Newbury, UK
dajt - that's stunning - all my fingers and toes are now crossed so that you work out a way of making this work in real time....

_________________
Quote:
Apparently I was having a DaddyHoggy moment.
Oolite Life is now revealed here


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon Jan 29, 2007 8:03 am 
Offline
Intergalactic Spam Assassin
Intergalactic Spam Assassin
User avatar

Joined: Mon Jan 31, 2005 4:16 pm
Posts: 2157
Location: Berkshire, UK
Oh yes, I like, I like a lot! Hope you can make it work.

What with textured planets and all these new highly detailed ships, Oolite is visually orgasmic in comparison to the old wireframes.

_________________
The Grey Haired Commander has spoken!
OK so I'm a PC user - "you know whats scary? Out of billions of sperm I was the fastest"


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon Jan 29, 2007 8:35 am 
Offline
Grand High Clock-Tower Poobah
Grand High Clock-Tower Poobah
User avatar

Joined: Tue Sep 19, 2006 1:10 pm
Posts: 2312
Location: Anywhere I can sell Trumbles.....
Quote:
Oh yes, I like, I like a lot! Hope you can make it work.

What with textured planets and all these new highly detailed ships, Oolite is visually orgasmic in comparison to the old wireframes.
At this rate, Braben is going to have to pull some serious stunts to make Elite IV more attractive to me than Oolite.

Captain Hesperus
"Still waiting for the chance to ride the tube of a solar flare, Voyager-style!"


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon Jan 29, 2007 11:20 am 
Offline
---- E L I T E ----
---- E L I T E ----
User avatar

Joined: Thu Sep 28, 2006 5:11 pm
Posts: 985
Location: Nearest Hoopy Casino
Quote:
Here is a sample rendering of a sun texture.
Animated or not - that sun looks really good. I hope that the render time gets a bit shorter, but I don't mind hanging 3-4 seconds extra in witchspace if that's the price for getting suns like that.

_________________
Image

300 billboards in Your Ad Here!
Astromines and more in Commies.
AVAILABLE HERE along with other Oolite eXpansion Packs.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon Jan 29, 2007 12:53 pm 
Offline
---- E L I T E ----
---- E L I T E ----
User avatar

Joined: Tue Jan 02, 2007 12:38 pm
Posts: 2043
why's it take so long for the texture generation, just out of interest? aren't the planets/suns textured the same as the ships are?

_________________
KW
/X\oo/X\


http://wiki.alioth.net/index.php/Isis_Interstellar


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 86 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 4 5 6 Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited